“If you invest wisely in beauty, it will serve you all the days of your life.”

Frank Lloyd Wright

Steun ons!

Dat doet deugd

In het schooljaar 2017-2018 werd op de Steinerschool in Aalst voor het eerst een 7e klas ingericht, als uitbreiding op de reeds bestaande basisschool. Ondertussen zijn we in het schooljaar 2020-2021 en rest ons nog de oprichting van een 11e en 12e klas. Op deze manier kunnen kinderen in Aalst vanaf de peuterklas tot en met het laatste jaar middelbaar school lopen volgens de Rudolf Steinerpedagogie.

Het oprichten van een nieuwe school is niet evident. Elke klas die je voor het eerst inricht, moet je dat schooljaar zelf financieren.

Het oprichten van een nieuwe middelbare school is echter niet evident. Elke klas die je voor het eerst inricht, moet je dat schooljaar zelf financieren. Dit komt omdat de werkingstoelage van de overheid wordt bepaald op basis van het leerlingenaantal van het voorgaande schooljaar. Op deze manier moet onze school 6 schooljaren lang, de lesuren van een volledige klas voorfinancieren. Het schooljaar 2022-2023 is het laatste schooljaar voor we op een volledige werkingssubsidie van de overheid kunnen rekenen.

Ook jij kan meebouwen aan een mooie toekomst voor onze enthousiaste jongeren.

Het kost je niks, nada, noppes

Plan je een online aankoop? Doe dat dan via Trooper. Als je op de Trooperpagina van de Vrienden van de Middelbare Steinerschool Aalst klikt op de online shop van je keuze, weet die shop dat je via Trooper gekomen bent en welke vereniging je wil steunen. Op het moment dat jij je aankoop afrondt op de website van de shop, laten zij ons weten hoeveel geld ze aan ons schenken. Dat is soms een percentje van jouw aankoopbedrag, soms een vast bedrag. Het kost jou niks extra.

Vele kleintjes maken één grote

Het idee is dat als we duizend mensen kunnen warm maken om elk honderd euro te schenken, dan is de voorfinanciering van de 11de én de 12de klas rond. Zo eenvoudig kan het zijn.

100 euro, dat komt neer op een jaar lang 8,3 euro per maand, een bedrag dat velen van ons op een paar dagen uitgeven aan hun krant, brood, koffie en andere dagelijkse producten.

Het kan natuurlijk ook 2000 keer 50 of 4000 keer 25 euro zijn. Vele kleintjes maken één grote.

Beleg wijs in onderwijs

Het bedrag dat door de leengemeenschap wordt gegenereerd wordt de eerstkomende 7 jaar besteed aan het inrichten van de nieuwe 11e en 12e klas en investeringen in huisvestiging en didactisch materiaal. De daaropvolgende 5 jaar krijgen alle leden van de leengemeenschap hun ingelegd kapitaal terug, verhoogd met een rente van 1,5% op het uitstaand kapitaal, en dit per jaar.

Een leengemeenschap draagt een belangrijke vorm van solidariteit met zich mee. Op deze manier wordt de financiële last van de oprichting van een nieuwe school niet gedragen door de eerste generatie leerlingen en hun ouders, maar door meerdere generaties. Ook ouders die hun kind in de toekomst willen inschrijven in onze school kunnen nu al bijdragen, net als grootouders of andere sympathisanten!

Zet jezelf in de spotlights

Ben je zelfstandig? Wil je werkgever ons steunen? Zet je bedrijf in de kijker en kies uit één van onze sponsorpakketten.

(c)2021 Steinerschool Michaëli Aalst – Privacybeleid

Web design: Schooly (een realisatie van The Buzz Company)