Vacature directeur (m/v/x)

Geprikt op
Vacature directeur (m/v/x)

In de Steinerscholen weten we al heel lang dat onderwijs meer is dan leren lezen en rekenen alleen. Opvoeden is niet een emmer vullen, maar een vuur ontsteken. Om dat waar te maken, heb je enthousiaste leerkrachten nodig, steun van een betrokken oudergroep en een gids die van aanpakken weet. 

Vanaf het volgende schooljaar (2023-2024) zoeken we een directeur (m/v/x) die de school vastberaden naar de toekomst leidt, in lijn met de Steinerpedagogie en met eerbied voor de stevige fundamenten die onze pioniers 35 jaar geleden hebben gelegd. 

Wat doe je? 
– Je bent verantwoordelijk voor de schoolorganisatie op het vlak van personeels- en leerlingenbeleid. 
– Je bent verantwoordelijk voor de naleving van de onderwijsreglementering, de eindtermen en de pedagogische en didactische visie van de school. 
– Je stuurt het schoolteam aan. 
-Je bent de eerste adviseur van het schoolbestuur op het vlak van financiën en infrastructuur en andere bestuurskwesties. 
– Je bent de verbindingsfiguur tussen de verschillende geledingen die een cruciale rol spelen binnen de school (schoolbestuur, oudervereniging, lerarencollege, personeels- en andere werkgroepen…) en je bent hun aanspreekpunt. 
– Je bent de ambassadeur van de school voor de overheid, de scholengroep, de federatie van de Steinerscholen en de buitenwereld in het algemeen. 
Wie ben jij? 
Je hebt een subsidieerbaar diploma en 
– je hebt interesse voor de Steinerpedagogie of – da’s een plus! – je hebt ervaring in het Steineronderwijs; 
– je hebt leiderschapskwaliteiten en kan een team aansturen, enthousiast maken en inspireren; 
– je durft, als dat nodig is, knopen doorhakken en moeilijke beslissingen nemen; 
– je bent luisterbereid en hebt zin voor analyse;   
– je weet doeltreffend te communiceren met verschillende doelgroepen; 
– je kan een strategie ontwikkelen en bent een kei in planning en organisatie; 
– je hebt kaas gegeten van boekhouden en begroten, of je bent bereid je hierin bij te scholen.

Wat bieden wij? 
Een voltijdse betrekking met een loon volgens de normen van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. 

We zijn een middelgrote kleuter- en lagere school die in het schooljaar 2022-2023 ongeveer 230 leerlingen telt, verdeeld over twee peuterklassen, drie kleuterklassen en zes lagereschoolklassen en begeleid door een team van 25 personeelsleden.  

Onze school wordt actief ondersteund door een groot aantal werkgroepen van betrokken ouders en leerkrachten, die onder de koepel van een oudervereniging werken.

De school is gelegen in de groene stadsrand van Aalst en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Meer weten?
Kom naar onze infoavond voor ouders met interesse in onze school, die plaatsvindt op 14 maart, vanaf 20.00u of neem contact op via directie@steinerschoolaalst.be of 053 77 36 84. 

Ben jij onze kandidaat?
Stuur je gemotiveerde kandidatuur met cv naar directie@steinerschoolaalst.be. Na een screening van de kandidaturen, worden de geselecteerde kandidaten uitgenodigd voor een wervingsgesprek.

(c)2021 Steinerschool Michaëli Aalst – Privacybeleid

Web design: Schooly (een realisatie van The Buzz Company)