Steinerscholen in moeilijkheden door coronacrisis

Geprikt op

Deel dit bericht via

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Steinerscholen in moeilijkheden door coronacrisis

In 56 landen over heel de wereld zijn er Steinerscholen actief. Er zijn zelfs tentscholen die naar oorlogsgebieden trekken om de kinderen aldaar Steineronderwijs te geven! In totaal zijn er wereldwijd zo’n 1250tal Steinerscholen. Vooral in de continenten Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn er in de ontwikkelingslanden veel Steinerscholen die geen subsidie van de overheid ontvangen.

Al die scholen halen hun gelden dus bij de ouders en hebben een zeer uitgebreide fondswervingsgroep om financiën te genereren. Aangezien corona ook Zuid-Amerika, Afrika en Azië teistert, valt er ook in deze continenten een zorgelijke economische terugval waar te nemen. Vele gezinnen komen hierdoor in armoede terecht en kunnen hun schoolkosten niet meer betalen. Heel wat Steinerscholen ontvangen als gevolg daarvan op dit moment hun noodzakelijke maandelijkse gelden niet meer en moeten sluiten of vechten om te overleven. In Duitsland heeft de organisatie Freunde der Erziehungskunst daarom een fonds opgericht: ‘Corona Support’. Dit is speciaal voor die Steinerscholen die helemaal geen subsidie krijgen en nu dus ook veel minder geld van hun ouders ontvangen. Wenst u als ouder/verzorger ook iets te schenken? De organisatie garandeert alvast dat 100% van uw schenkbedrag op de scholen terecht komt.

Hieronder volgen de nodige gegevens:

Freunde der Erziehungskunst Rudolf Steiners e.V. / Friends of Waldorf Education Weinmeisterstr. 16 | 10178 Berlin | Germany Phone +49 (0)30 617026 -30 berlin@freunde-waldorf.de www.freunde-waldorf.de

Waldorf Weltweit GLS Bank | IBAN: DE47430609670013042010 | BIC: GENODEM1GLS Graag ‘Corona support’ en je adres bij de betaling bijvoegen.

Grote dank!

Media & links

(c)2021 Steinerschool Michaëli Aalst – Privacybeleid

Web design: Schooly (een realisatie van The Buzz Company)