Een bewuste keuze - infoavond

Inschrijven in een Steinerschool is een bewuste keuze. In normale tijden vragen we geïnteresseerde ouders steeds om vooraf een infoavond bij te wonen. De eerstvolgende infoavond zal doorgaan op 15 maart om 18u op onze school. Tevens is er een digitaal alternatief via een kennismakingsfilmpje dat beschikbaar is op aanvraag (secretariaat@steinerschoolaalst.be).

Vrije plaatsen

Alvorens in te schrijven kan je steeds eens gaan kijken op de website www.naarschoolinaalst.be, waar je kan nagaan of er nog vrije plaatsen zijn voor het betrokken geboortejaar of leerjaar.

Drie inschrijvingsperiodes

Er zijn in Aalst drie inschrijvingsperiodes voor het basisonderwijs (peuter- en kleuterschool en in de lagere school). Al naar gelang u tot een van deze groepen behoort, kan u eerder of later inschrijven.

Voorrangsperiode 1 (broers en zussen)

van 1 tot 18 februari 2022

Tijdens deze periode kunnen broers en zussen van leerlingen van de basisschool en kinderen van personeelsleden inschrijven.

Voorrangsperiode 2 (indicatorleerlingen en niet-indicatorleerlingen)

van 10 maart tot 30 maart 2022

Tijdens deze periode kunnen alle andere leerlingen of leerlingen die niet werden ingeschreven tijdens de eerste voorrangsperiode, zich inschrijven.

Opgelet, voor deze periode geldt voor bepaalde klassen een zogenaamde contingentering: een aantal plaatsen worden voorbehouden voor zogenaamde indicatorleerlingen. Dat zijn leerlingen die voldoen aan minstens een van de volgende voorwaarden:

• de moeder van het kind heeft geen diploma van secundair onderwijs
  • het gezin heeft vorig schooljaar of in het daaraan voorafgaande schooljaar een schooltoeslag binnen het groeipakket ontvangen.

In de praktijk blijkt tot nu toe dat onze school voldoende plaats heeft voor leerlingen van beide categorieën.

Tijdens deze periode wordt chronologisch ingeschreven.

We starten de inschrijvingen op 10 maart om 8u en deze zullen fysiek ter plaatse doorgaan. Breng zeker een officieel document mee waarop het rijksregisternummer van je kind genoteerd staat.

Vrije inschrijvingsperiode

vanaf 19 april 2022

Tijdens deze periode kunnen leerlingen worden ingeschreven die niet tijdens een van de vorige periodes ingeschreven zijn. Er geldt geen enkele voorrangsregel.

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen gebeuren fysiek op onze school. Vanaf 10 maart om 08u bent u welkom.

Wij schrijven in volgens chronologie.

Indien de school geen vrije plaatsen heeft in het geboorte- of leerjaar waarin u uw kind wil inschrijven. Dan krijgt uw kind een plaats op de wachtlijst. De school contacteert u zodra er dan een plaats zou vrijkomen.

Meer info of uitleg nodig, of wil je je kind inschrijven voor het lopende schooljaar? Mail of bel ons: directie@steinerschoolaalst.be – 053 77 36 84

Neem ook een kijkje op de website die alle info voor de Aalsterse scholen bundelt: www.naarschoolinaalst.be.

(c)2021 Steinerschool Michaëli Aalst – Privacybeleid

Web design: Schooly (een realisatie van The Buzz Company)