Pepernoten (kruidnoten): Een Recept van Lauras Bakery https://www.laurasbakery.nl/recept-pepernoten/
Niet moeilijk en vooral heel leuk om te doen samen met je kind(eren)
Porties: 70 stuks
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
4 tl speculaaskruiden
mespunt zout
100 gram koude harde boter
6 el melk
Instructies
Deze pepernoten zijn snel gemaakt, verwarm je oven dus vast voor op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Voeg alle droge ingrediënten samen (zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout) en meng dit door elkaar. Voeg dan de boter en melk toe en kneed dit met de hand tot een stevige bal.
Het deeg hoeft niet af te koelen in de koelkast, je kunt dus gelijk beginnen met het draaien van balletjes. Ik haal uit dit recept ongeveer 70 pepernoten. Dan draai ik balletjes ter grootte van een flinke knikker (en hebben we thuis allemaal al een lekker stukje deeg gesnoept). Wanneer je bakplaat vol is gaat deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Binnen een uur kun je dus al lekkere warme pepernoten snoepen!
Geniet van deze heerlijke pepernoten!
Bewaren
In een afgesloten trommel 2-3 weken. In de vriezer tot 3 maanden.
(c)2021 Steinerschool Michaëli Aalst – Privacybeleid
–
Web design: Schooly (een realisatie van The Buzz Company)